4gamers.be

AI van Aliens: Colonial Marines opgelost met een enkele letter

Door YoniVL, 16-07-2018 09:48, bron: https://www.moddb.com/mods/templargfxs-acm-overhaul/news/the-biggest-bug-in-the-game-is-just-one-letter-long

Een modder is er in geslaagd om de verschrikkelijke AI van Aliens: Colonial Marines op te lossen en daar moest hij niet eens zoveel voor doen. Hij ontdekte dat in een bepaalde file ergens een schrijffout in de code stond, waardoor de NPC's in de game eigenlijk niet wisten hoe ze zich moesten gedragen. Door de fout aan te pakken, gedroegen de vijanden in de game zich plots een stuk intelligenter. Het lijkt een absurde oplossing, maar verschillende bronnen hebben al bevestigd dat het echt werkt. Wie zin heeft om Aliens: Colonial Marines dus nog eens te proberen, kan nu dus aan de slag met een iets betere game. Hoe het werkt, kan je lezen via de bron.

Het is wel opvallend dat dit probleem bij Gearbox zelf nooit naar boven is gekomen, tijdens of na de ontwikkeling van de game. De matige AI was een van de belangrijkste oorzaken voor de bijzonder negatieve kritieken van de game.

Aliens: Colonial Marines screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.