4gamers.be

Japan pronkt met Pikachu in kimono

Door Jay, 23-07-2018 09:29

Vorig jaar al werd Pikachu aangesteld als ambassadeur voor het promoten van Osaka als organiserende stad voor de World Expo 2025. Ook Hello Kitty werd toen tot ambassadeur benoemd. Nu zijn tijdens een PR-evenement een speciale Pikachu en Hello Kitty knuffel onthuld. De twee iconen dragen een kimono en de knuffels zullen uiteraard te koop zijn, maar wanneer precies en voor hoeveel is nog niet bekend.

De World Expo vindt om de vijf jaar plaatst en brengt heel wat landen samen rond een bepaald thema, bedoeld om na te denken over uitdagingen van de toekomst. De eerst volgende World Expo vindt tussen 20 oktober oktober 2020 en 10 april 2021 plaats in Dubai. Voor de editie van 2025 zijn er nog drie kandidaten: Japan, Rusland en Azerbeidzjan. Frankrijk is inmiddels geen kandidaat meer.

Om de kandidatuur van Japan en Osaka te promoten worden dus figuren als Pikachu en Hello Kitty ingeschakeld. Het is alleszins niet de eerste keer dat Japan dergelijke culturele iconen inzet. Voor de Olympische Spelen van 2020 lijkt bijvoorbeeld Mario een prominente rol te gaan spelen, net als vermoedelijk de rijke gamecultuur van Japan in het algemeen.

Een promotiefilmpje voor de World Expo 2025 is hier te bekijken. (YouTube laat embedden van de video helaas niet toe).

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.