4gamers.be

Nederlandse Dota 2 spelers zien nu al wat in een lootbox zit nog voor ze die kopen

Door Jay, 26-07-2018 09:49

Valve heeft een nieuwe stap gezet om tegemoet te komen aan de eisen van de Nederlandse Kansspelautoriteit omtrent lootboxen. Nederlandse Dota 2 spelers kunnen voortaan al zien welke items in een lootbox zitten nog voor ze die effectief hebben gekocht.

Het nieuwe systeem klinkt natuurlijk interessant, maar er zitten wel enkele addertjes onder het gras. Zo kunnen Nederlandse spelers niet langer meerdere lootboxen tegelijk kopen en verder is de inhoud van een lootbox gekoppeld aan hun account, niet aan de box op zich. Je krijgt met andere woorden te zien welke items je krijgt wanneer je de eerst volgende keer een lootbox koopt, of dat nu vandaag, morgen of overmorgen is. Je kan dus niet bijvoorbeeld je game heropstarten in de hoop plots betere items gepresenteerd te krijgen.

De gedachte achter deze verandering is natuurlijk dat mensen inderdaad weten wat ze gaan krijgen en dus ook weten waarvoor ze betalen, waardoor het gokelement enigszins verdwijnt. Desondanks blijft de inhoud natuurlijk at random volgens bepaalde kansen gegenereerd worden en de kans dat je zeldzame items krijgt, is en blijft klein. Je weet bovendien ook niet wat de inhoud van een volgende lootbox zal zijn, tenzij je eerst de actuele koopt, en op die manier kan de lootboxcirkel alsnog in stand gehouden worden, alleen deze keer (schijnbaar) in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.

Samengevat: Nederlandse spelers weten nu exact waarvoor ze betalen, schijnbaar, want in de praktijk zal je, als de actuele lootbox niets voorstelt qua items, soms gewoon betalen om een nieuwe lootbox met nieuwe items te krijgen, in de hoop dat daar wat beters tussen zit, hetgeen dus nog steeds gokken zou zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.