4gamers.be

New York pakt internet provider aan die gamers benadeelt

Door Jay, 31-07-2018 11:23, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-31-new-york-shows-spectrum-isp-the-door-in-part-for-throttling-league-of-legends

New York heeft duidelijk gemaakt dat het niet met zich laat sollen door internet providers die misbruik maken van het einde van netneutraliteit. Hoewel regels daaromtrent recent werden afgevoerd, hanteert New York ze nog steeds voor wie met de staat zaken wil doen.

Ter info: netneutraliteit houdt in dat internet providers al het internetverkeer gelijk behandelen en dat men dus niet zelf mag beslissen welke websites of andere online diensten qua snelheid etc. voorrang krijgen. Het resultaat van het einde van deze netneutraliteit maakt het voor providers mogelijk om klanten speciale bundels aan te smeren, waarbij bijvoorbeeld extra betaald moet worden voor wie deftig naar Netflix wil kijken.

New York houdt dus nog vast aan deze netneutraliteit, al kan het dat principe wel enkel afdwingen voor bedrijven die op een of andere manier samenwerken met de staat. Dat is het geval voor Charter Communications, een Amerikaans telecombedrijf dat in New York actief is als internet provider Spectrum. Het had bij de staat New York een aanvraag ingediend voor een samensmelting met Time Warner, een aanvraag die werd goedgekeurd door New York, zij het onder voowaarden. Die zouden niet nagekomen zijn en dus heeft New York nu de goedkeuring weer ingetrokken.

New York haalt verschillende redenen aan voor het intrekken van de goedkeuring, waaronder het niet halen van deadlines en het niet nakomen van beloftes om landelijke gemeenschappen te voorzien van internet. Ook het niet naleven van de regels omtrent netneutraliteit wordt aangehaald.

In 2017 al spande New York een rechtszaak aan tegen Spectrum omdat de provider bewust de internetsnelheden voor movie streaming en online gaming hinderde. Voornamelijk voor League of Legends van Riot Games ging de internetkwaliteit opmerkelijk achteruit. tot Spectrum betaald werd door Riot om de kwaliteit weer op te krikken voor de game.

Door de actie van New York kan Spectrum nu mogelijk niet meer actief zijn in de staat. De provider heeft 60 dagen de tijd om voor klanten een fatsoenlijke transitie naar een nieuwe provider uit te werken. Als klanten gedurende deze periode opnieuw problemen ondervinden, kan New York beslissen om de zaak voor het Supreme Court te brengen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.