4gamers.be

Bevestigd: Android-versie Fortnite niet via Play Store

Door Jay, 06-08-2018 11:02, bron: https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-fortnite-on-android-doesnt-use-google-play-confirmed

Epic Games heeft bevestigd dat het de Android-versie van Fortnite inderdaad niet via de Play Store beschikbaar zal stellen en dat spelers de game dus via een aparte installer zullen moeten installeren. Daarvoor haalt het verschillende redenen aan.

Epic stelt dat het op open platformen, zoals pc en Android, tracht om games rechtstreeks tot bij spelers te krijgen, zonder de tussenkomst van een extra platform. Dit geeft Epic meer controle, maar zorgt ook voor meer concurrentie op eenzelfde platform, hetgeen volgens Epic op lange termijn alleen maar goed kan zijn voor de consument.

Voorts geeft Epic toe dat er ook een financiële overweging speelt. Door een game via de Play Store beschikbaar te stellen moet men namelijk 30% van de inkomsten afstaan aan Google. Dat is redelijk veel en volgens Epic niet in verhouding tot de kosten die met het uitbaten van de Play Store gepaard gaan. Met slechts 70% van je inkomsten alle ontwikkelingskosten betalen is voor veel studio's echter wel een uitdaging, volgens Epic, en dus laat het die 30% liever aan zich voorbij gaan als het kan.

Natuurlijk kunnen enkele opmerkingen geplaatst worden bij de uitleg van Epic. Om te beginnen moeten ontwikkelaars niet per se 30% afstaan ter compensatie voor de kosten die de Play Store met zich meebrengt voor Google. Aangezien Android zo'n groot platform is en de Play Store zo'n groot platform is voor het vinden en aanbieden van apps, is die 30% eerder een kost die je betaalt om makkelijk toegang te krijgen tot al die gebruikers. Voorts is het zo dat je op zich al redelijk groot moet zijn om de Play Store te kunnen negeren. Veel kleine ontwikkelaars zullen met andere woorden niet anders kunnen dan die 30% betalen, omdat ze op zichzelf simpelweg onvoldoende bereik zouden hebben. Epic heeft dat probleem niet en dus kan het zijn game buiten de Play Store om aanbieden.

Reacties

  • Tomba

    Dus ik neem aan dat ze op de consoles en iPhones ook hun eigen discs/kaartjes/installers gaan uitbrengen die de beveiliging van die toestellen omzeilt? Want daar moeten ze namelijk evenzeer 30% van de prijs afstaan aan MS/Sony/Nintendo/Apple Dit is gewoon wachten op het eerste nieuws over hoe iemand in problemen is gekomen omdat ze door Fortnite de beveiliging van hun smartphone afgezet hebben. Gezien er nogal wat kinderen Fortnite spelen, is dat behoorlijk te verwachten nieuws.
    Het lijkt me zelfs niet onwaarschijnlijk dat Google hierdoor het zelf installeren van apk's moeiiljker gaat maken. Nu gebeurt dat door een minderheid, maar als ineens miljoenen mensen dit gaan doen voor Fortnite, en er komt een klein percentage daarvan in de problemen, dan is het natuurlijk weer de schuld van Android. En dan is de gewone hobbyist weer gekloot als ze dat globaal verhinderen. Hopelijk verhinderen ze gewoon de installatie van Fortnite, al is het maar om Epic te kloten.

    • Geplaatst op 2018-08-06 om 20:02

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.