4gamers.be

Bestuurslid ZeniMax beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

Door Jay, 08-08-2018 11:12, bron: https://www.newyorker.com/magazine/2018/08/06/les-moonves-and-cbs-face-allegations-of-sexual-misconduct

Leslie Roy Moonves, ook bekend als Les Moonves, is vooral bekend als CEO van mediabedrijf CBS. Hij heeft echter ook al sinds 1999 een zitje in de Raad van Bestuur van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda. Moonves wordt nu door zes vrouwen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag.

De beschuldigingen richting Moonves zijn al een tijdje aan de gang, maar nu zijn voor het eerst zes vrouwen met duidelijke verhalen naar buiten gekomen. Het gaat vooral om voorvallen bij CBS, waar Moonves de vrouwen ongepast zou hebben vastgegrepen en hebben gekust, soms gewelddadig. Wanneer ze zijn gedrag afwezen, werd hij vijandig en afstandig. Volgens de vrouwen heeft hun carrière daar vervolgens ook onder geleden.

ZeniMax heeft vooralsnog niet gereageerd op de hele kwestie, maar de vraag is natuurlijk in hoeverre Moonves, die ook geïnvesteerd heeft in ZeniMax, nog bestuurslid kan blijven.

Reacties

 • CrazyGhost

  Ik wil zeker niet sexual harassment verdedigen, maar dit zou zo iets kunnen zijn waar hij dacht dat die vrouwen interesse in hem hadden of zo (zij het omwille van zijn positie) en dat hij daarna afstand nam uit respect voor die vrouwen omdat hij juist niet als seksueel aggressor gezien wilde worden, en dat nu die vrouwen hem beschuldigen om er beter van te worden. Dat soort dingen komt veel voor. Maar als hij inderdaad schuldig is denk ik dat ontslag bij CBS bijna gegarandeerd is, bij Zenimax is een demotie waarschijnlijker, omdat dat niet zijn hoofd job is en omdat hij (in zover we hebben gehoord) bij Zenimax zelf niets verkeerd heeft gedaan.

  • Geplaatst op 2018-08-09 om 08:23
 • YoniVL CrazyGhost

  Kijk, als het nu over 1 vrouw zou gaan, dan zou ik het nog snappen dat je iets als dit denkt. Maar als het over een groter aantal gaat, is die kans toch al een flink pak kleiner. Niet onbestaande, maar het zou toch niet het eerste zijn waar ik aan denk.

  • Geplaatst op 2018-08-09 om 10:20
 • CrazyGhost YoniVL

  Als er een is volgen andere, dus de hoeveelheid heeft wel een impact op de kans dat het wel of niet waar is, maar toch een eerder kleine impact volgens mij. Dat is vergelijkbaar met dat #MeToo gebeuren van een paar maand geleden, daar weten we dat een aantal waar was, maar de hoeveelheid personen die dan ook een claim maakten daarna was te groot om zelfs fysiek mogelijk te zijn. En nog eens; ik probeer die persoon zeker niet te verdedigen, op mijn eigen morele schaal staat verkrachting (en in mindere mate seksuele belastering) helemaal boven aan de lijst, zelfs boven moord.

  • Geplaatst op 2018-08-10 om 12:23

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.