4gamers.be

Duitsland laat voortaan hakenkruis toe in games

Door Jay, 09-08-2018 12:28, bron: https://www.game.de/en/blog/2018/08/09/german-authorities-allow-inclusion-of-symbols-of-unconstitutional-organisations-in-games/

In Duitsland hebben ze vanaf nu geen problemen meer met een hakenkruis in een game. Tot nu toe was dat verboden, een resultaat van hoe Duitsland met zijn eigen geschiedenis omgaat. Nieuwe regels laten het nu echter wel toe, zij het onder voorwaarden.

Concreet gaat het eigenlijk niet om het hakenkruis op zich, maar in het algemeen om symbolen van ongrondwettige organisaties. In de praktijk echter heeft dit vooral betrekking op het hakenkruis als het sybool van de nazi's. Games met zo'n symbool kunnen voortaan een rating krijgen als het symbool een artistieke of wetenschappelijke rol vervult, of wanneer het een huidige of historische toestand weergeeft.

Concreet betekent dit dus dat hakenkruizen in Wolfenstein games geen probleem meer zouden mogen zijn voor Duitsland. Tot nu toe werden die in Duitsland vervangen door een ander symbool.

Verder worden games in Duitsland voortaan als cultureel medium gelijk behandeld als andere mediavormen, waardoor games ook een evenwaardige rol kunnen spelen in het sociale debat. Een emancipatie van games dus, als het ware.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.