4gamers.be

Crystal Dynamics breidt uit met nieuwe studio

Door Jay, 14-08-2018 09:36

Crystal Dynamics, bekend van de Tomb Raider games, breidt uit met nieuw talent voor het Redwood Shores-hoofdkantoor en de oprichting van een nieuwe satellietstudio in Bellevue, Washington, genaamd Crystal Northwest.

"We hebben onze teams flink uitgebreid en zijn een nieuwe studio gestart met vele talentvolle ontwikkelaars om de ultieme game-ervaring voor onze spelers te ontwikkelen", zegt Scot Amos, co-studiohoofd bij Crystal Dynamics. "We hebben een team van veteranen en talenten uit de industrie samengebracht om spelervaringen te creƫren die de verwachtingen van onze gepassioneerde community zullen overtreffen."

De nieuwe studio nabij Seattle is vanaf nu officieel in gebruik als een volwaardige uitbreiding van Crystal Dynamics. De studio is in eerste instantie opgericht voor technologische ontwikkelingen, en levert nog meer expertise op voor het langverwachte Avengers Project. Onder leiding van veteranen Chad Queen en James Loe, met elk ruim 20 jaar ervaring, richt de nieuwe studio zich op de ontwikkeling van toekomstige games, tools en technologie.

Naast de nieuwe studio heeft Crystal Dynamics een team topontwikkelaars toegevoegd aan het Redwood Shores-hoofdkantoor in Californiƫ. Deze nieuwe toevoegingen zullen de teams voor zowel huidige als toekomstige projecten versterken.

Onder de tientallen nieuwe medewerkers bevinden zich enkele grote namen, zoals Vincent Napoli, de nieuwe Lead Combat Designer bij Crystal Dynamics, die meest recent aan de laatste God of War werkte, plus Ben Wanat, een veteraan met 18 jaar ervaring in de industrie en medeoprichter van de Dead Space-franchise, die de ontwikkeling van Dead Space 3 leidde als Creative Director. Ook nieuw is David Fifield, die 20 jaar ervaring heeft, onder andere als Executive Producer en Design Director bij Halo-ontwikkelaar 343 Industries, en die als Game Director bij Raven Software aan tal van Call of Duty-titels werkte. Veel recente nieuwkomers zijn voorts afkomstig van onder andere Naughty Dog, Pixar, EA en vele andere topbedrijven.

"Onze nieuwe studio in Bellevue, en de nieuwe medewerkers in Redwood Shores, vertegenwoordigen onze voortdurende toewijding aan het meest ambitieuze project dat we ooit zijn begonnen," zegt Ron Rosenberg, co-studiohoofd bij Crystal Dynamics. "We zullen de enorme groei die Crystal Dynamics de afgelopen jaren heeft doorgemaakt zeker doorzetten, in ons vaste voornemen om fans van over de hele wereld een Avengers-ervaring van wereldklasse te bieden."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.