4gamers.be

Vampyr krijgt mogelijk tv-serie

Door Jay, 17-08-2018 10:56, bron: https://deadline.com/2018/08/vampyr-video-game-optioned-for-series-development-by-fox-21-tv-studios-mcgs-wonderland-1202446443/

Vampyr, een van de games die Life is Strange ontwikkelaar DONTNOD dit jaar lanceerde, krijgt mogelijk een tv-serie. Fox 21 Television Studios, onderdeel van de Fox Entertainment Group van 20th Century Fox, zou namelijk een optie hebben genomen op de rechten daarvoor. Of een serie er ook daadwerkelijk komt, valt natuurlijk nog af te wachten, maar het verhaal en de setting zijn wel veelbelovend voor een serie.

In Vampyr speel je als Jonathan Reid, een dokter die kort geleden in een vampier is veranderd en na de Eerste Wereldoorlog terugkeert naar het Londen van 1918. De gedesillusioneerde Reid ontdekt het bestaan van een duistere wereld waarin bovennatuurlijke wezens en geheime genootschappen de dienst uitmaken, en nu is hij onderdeel van deze wereld.

Als nieuwe vampier met een onbedwingbare dorst naar bloed, geworpen in een vreemde nieuwe wereld, probeert Reid het bovennatuurlijke te doorgronden op de manier die hem eigen is: door rationeel te denken. Zijn wetenschappelijke zekerheden worden echter ernstig op de proef gesteld door zijn confrontaties met oude samenlevingen, mysterieuze moorden en een op handen zijnde, grootschalige vampierjacht. Gedreven door een persoonlijk verlangen om te ontdekken wie zijn transformatie heeft veroorzaakt, en met welk doel, blijft Jonathan Reid werken aan een geneesmiddel voor de verwoestende ziekte die de burgers van Londen decimeert. 

Ondertussen worstelt hij met zijn aard als bloeddrinker en de verschrikkelijke verleiding om zich te voeden met de mensen waarvan hij heeft gezworen ze te beschermen.

Vampyr werd zoals gezegd eerder dit jaar gelanceerd en deed het niet onaardig, al waren er op vlak van gameplay wel duidelijke tekortkomingen. Voor meer info kan je terecht bij onze review.

Vampyr screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.