4gamers.be

Voor het eerst in 20 jaar is beste StarCraft II speler eens géén Koreaan

Door Jay, 19-08-2018 00:04, bron: https://www.resetera.com/threads/after-nearly-20-years-the-first-non-korean-has-finally-won-the-top-spot-in-starcraft-ii-gsl.62214/

Dit nieuws is al iets ouder, maar omwille van het toch wel historische karakter ervan wilden we het jullie niet onthouden. Voor het eerst in zo'n 20 jaar namelijk is de beste StarCraft II speler eens géén Koreaan.

Concreet gaat het om Serral, een Finse Zerg speler. Hij is de eerste niet-Koreaan ooit die de Global StarCraft II League, dé topcompetitie van Korea, wint. Daarvoor moest hij verschillende topspelers zien te verschalken, om vervolgens in de finale ook nog eens topspeler Stats te overwinnen.

Aanvankelijk zag het er nochtans slecht uit voor Serral. Hij kwam al snel op een 2-0 achterstand, waarna de games meer gelijk op begonnen te gaan. Beide spelers toonden hun skills, maar Serral in het bijzonder demonstreerde dat hij echt wel tot de absolute top behoort door mechanisch erg behendig en snel te werk te gaan. Zo wist hij de krachtige Barrier ability van de Immortals (Stats) eigenlijk teniet te doen door die eerst te laten afgaan met zijn Glaive Wurm aanval. De Barrier duurt namelijk maar 2 seconden en blokkeert heel wat schade, maar door deze ability reeds van tevoren te activeren met een minder krachtige aanval kon Serral vervolgens extra hard toeslaan met zijn hoofdaanval.

Serral won uiteindelijk met 4-3 en schreef zo geschiedenis. Een volgende grote test is voorzien voor tijdens BlizzCon later dit jaar.

Hieronder kan je de matchen tussen Serral en Stats herbekijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.