4gamers.be

Begin 2019 nieuwe standalone Oculus VR headset?

Door Jay, 24-08-2018 10:44, bron: https://www.resetera.com/threads/oculus-santa-cruz-standalone-portable-6-dof-vr-rumored-to-launch-q1-2019.63852/

Verschillende bronnen melden dat we in het eerste kwartaal van 2019 een nieuwe Oculus VR headset voorgeschoteld krijgen. Die heeft voorlopig de codenaam Oculus Santa Cruz en het zou gaan om een draagbare standalone headset die "6-degrees-of-freedom" tracking heeft voor zowel de headset zelf als de controllers. Daarmee zou het de eerste standalone VR headset zijn die die functionaliteit van andere headsets als de HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR biedt.

Een nieuwe stap voor standalone VR headsets dus, want de huidige standalone headset tracken enkel je oriƫntatie en niet je feitelijke positie. Om dit te kunnen doen bij de standalone headset zou gebruik gemaakt worden van extra ingebouwde camera's.

Verwacht wordt dat de nieuwe VR headset van Oculus onthuld wordt tijdens het Oculus Connect 5 event, dat doorgaat op 26 en 27 september.


(Oculus Go)

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.