4gamers.be

Drie doden bij schietpartij op esports event

Door Jay, 27-08-2018 09:59

Tijdens een esports toernooi in Jacksonville, Florida, zijn gisteren drie doden gevallen bij een schietpartij. Het drama gebeurde tijdens een Madden NFL 19 toernooi in de GLHF Game Bar in Jacksonville Landing, een entertainment en shopping area in de stad. Het evenement was live te volgen via Twitch.

 

 

Op een bepaald moment opende een verdachte het vuur. Drie doden zijn inmiddels bevestigd, waaronder de vermoedelijke dader zelf. Daarnaast zouden ook minstens 11 gewonden gevallen zijn, sommigen onder hen met schotwonden.

De vermoedelijke dader zou zichzelf van het leven beroofd hebben. Over een motief is officieel nog niets bekend, al wordt er wel volop gespeculeerd, vaak zonder goede onderbouwing. Gezien de ernst van de hele zaak laten we die dan ook voor wat ze zijn. De dader zou geïdentificeerd zijn als de 24-jarige David Katz uit Baltimore, Maryland, maar die identiteit moet nog verder bevestigd worden.

Katz was een competitieve gamer onder de nickname Bread. Hij won het Madden NFL 17 Bills Championship en nam deel aan het event in Jacksonville. Onderstaande video geeft een beeld van Katz. In de video daaronder geeft een andere deelnemer meer info over wat er gebeurd is en hoe Katz zich gedroeg tijdens het toernooi.

 

 

Aangezien het toernooi in kwestie live werd uitgezonden, zijn er ook beelden van de schietpartij. Onderstaande video toont het begin van het drama. Te zien is hoe op één van de spelers een laserdot verschijnt, waarna naar gameplay wordt overgeschakeld en schoten te horen zijn, samen met geschreeuw. We willen wel uitdrukkelijk waarschuwen voor de harde beelden en audio die door merg en been gaan.

 

 

Vanuit verschillende hoeken wordt natuurlijk gecshokt gereageerd op dit drama, niet in het minst vanuit de gaming community. Streamers besloten al hun donaties door te spelen naar de slachtoffers en hun families en verschillende partijen stuurden steunbetuigingen de wereld in. Sommige uitgevers besloten ook om hun plannen te wijzigen. Een nieuwe trailer van Destiny 2: Forsaken is bijvoorbeeld uitgesteld en ook nieuwe gameplaybeelden van de Rotterdam map van Battlefield V worden voorlopig nog niet online gegooid.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.