4gamers.be

China wil minder games om ogen van kinderen te beschermen

Door Jay, 31-08-2018 13:58, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2018-08-31-china-wants-to-solve-its-eyesight-problem-by-restricting-video-games

Eerder deze maand bleek dat er in China geen nieuwe games meer goedgekeurd worden in afwachting van nieuwe regels daarvoor. Wat er precies aan de hand is, was toen niet duidelijk. Vermoed werd dat het te maken had met een machtswissel achter de schermen of een politiek spelletje om vanuit de overheid meer grip te krijgen op de game-industrie. Nu zijn wat meer details aan het licht gekomen.

Xi Jinping, president van China, heeft gezegd dat men de "ogen van de kinderen" wil beschermen en dat men hen een "heldere toekomst" wil geven. Blijkbaar zijn er in China heel wat kinderen met oogproblemen en dat wil men aanpakken door games (nog) strenger te reguleren.

Concreet wil men in totaal minder online games beschikbaar hebben, terwijl ook het aantal nieuwe games dat goedgekeurd wordt voor de Chinese markt beperkt zou worden. Bestaande systemen voor ratings worden herbekeken en er zullen maatregelen getroffen worden om de tijd die minderjarigen aan games besteden te kunnen beperken.

Wat China nu concreet zal doen, valt nog af te wachten. Ook is het de vraag in hoeverre oogproblemen in China de échte reden zijn voor de strengere regulering die er zit aan te komen. Voor hetzelfde geld is het een drogreden om meer censuur toe te passen en een sterkere greep te krijgen op buitenlandse games op de Chinese markt. Als oogproblemen inderdaad de reden zijn, dan kan ook de vraag gesteld worden of strengere regels voor games wel effectief een oplossing zullen zijn.

Hoe dan ook is de impact van deze nieuwe koers nu al te voelen. De Chinese gigant Tencent verloor al 5% op de beurs en ook voor andere gamebedrijven die actief zijn in China betekent dit alles weinig goeds.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.