4gamers.be

Kingdom Hearts zit in nieuw album van Eminem - update: toch niet

Door Jay, 05-09-2018 10:07, bron: https://kotaku.com/eminems-new-album-samples-kingdom-hearts-1828776338

Update

Toen producer Illadaproducer liet weten dat hij een sample van Kingdom Hearts muziek gebruikt had voor een nummer van Eminem, konden velen dat moeilijk geloven omdat het haast onherkenbaar was, iets wat volgens Illadaproducer te wijten was aan het feit dat hij altijd probeert om samples die hij van elders gebruikt onherkenbaar te maken zodat ze iets nieuws worden.

Nu echter is gebleken dat hij geen sample van Kingdom Hearts maar wel van de animeversie van Tokyo Ghoul gebruikte. Concreet gaat het om het nummer van Glassy Sky van Donna Burke, dat toch al een stuk herkenbaarder in het nummer van Eminem zit. Een sample van Kingdom Hearts heeft Illadaproducer ook wel eens gebruikt, maar voor een ander nummer, en tijdens het interview was hij blijkbaar wat verward.

Origineel (03/09/2018, 11:54)

Afgelopen weekend werd uit het niets een nieuw album van Eminem gelanceerd en nu blijkt dat een van de nummers, Good Guy, een sample van Kingdom Hearts bevat. Concreet gaat het om de vrouwenstem die op de achtergrond te horen is.

Producer Illadaproducer bevestigde tijdens een interview dat hij voor de muziek gebruik maakte van een Kingdom Hearts theme song, al zei hij wel niet welk. Het zou echter gaan om de intro song van de originele Kingdom Hearts.

Het is overigens niet onlogisch dat de sample in Good Guy moeilijk te herkennen is als de muziek van Kingdom Hearts. Illadaproducer vertelde tijdens het interview dat hij wel vaker samples van elders gebruikt, en dat hij altijd probeert om ze onherkenbaar te maken, zodat het toch iets nieuws wordt. Desondanks dacht hij dat fans het sowieso wel zouden ontdekken, en daarnaast wil hij ook altijd eerlijk zijn, dus wat dat betreft heeft men ook gewoon toestemming gekregen (of eerder: gekocht) voor het gebruiken van de Kingdom Hearts muziek.

Het is trouwens niet de eerste keer dat rappers en producers muziek van games gebruiken voor hun nummers. Street Fighter deuntjes bijvoorbeeld zijn al vaak opgedoken, maar ook Kingdom Hearts werd al eens elders gebruikt, namelijk in Dollar And A Dream III van J Cole. Dat nummer werd ondersteund door Darkness of the Unknown van Kingdom Hearts II.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.