4gamers.be

Sony CEO: "geen cross-platform want PlayStation is de beste"

Door Jay, 03-09-2018 12:53, bron: https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming/fortnite-playstation-sony-cross-platform-xbox-switch-cross-platform-play-a8516081.html

Sony maakt zich niet al te populair wat cross-platform play betreft en onlangs werd het nog erger toen bleek dat een Fortnite account die reeds gebruikt werd op PlayStation niet ook gebruikt kon worden op Nintendo Switch. Sony is echter niet van plan zijn beleid te wijzigen, simpelweg omdat het vindt dat PlayStation nu eenmaal de beste is.

Kenichiro Yoshida, sinds begin dit jaar de nieuwe CEO van Sony, had concreet het volgende te zeggen: "Wat cross-platform betreft, is onze redenering altijd dat PlayStation het beste is om op te spelen. Ik geloof dat Fortnite, gekoppeld met PS4, de beste ervaring biedt voor gebruikers, dat is ons geloof."

Sony wil blijkbaar niet dat de ervaring voor PS4-spelers blootgesteld wordt aan mindere ervaringen van andere platformen, concreet dus Xbox One en Nintendo Switch. Waarom zo'n cross-play specifiek een probleem zou zijn echter, daar geeft Sony geen antwoord op, maar blijkbaar wil men hun superieure ervaring in eigen handen houden en cross-play zou dat in de weg staan.

Yoshida wees er trouwens wel op dat er wel cross-play bestaat tussen pc en PS4 voor bepaalde games, hetgeen dan blijkbaar geen probleem is. Volgens Yoshida bekijkt Sony geval per geval wat het beste is voor de gebruiker, maar blijkbaar betekent dat momenteel dus vooral het uitsluiten van cross-play tussen PlayStation en andere consoles.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.