4gamers.be

België daagt EA mogelijk voor de rechter omwille van lootboxen

Door Jay, 11-09-2018 09:50

De afgelopen maanden hebben al verschillende uitgevers wat gedaan aan hun lootboxen in games voor de Belgische markt, omdat lootboxen die je kan kopen met echt geld in hun huidige vorm tegen de Belgische gokwetgeving zijn, tenminste volgens de Belgische Kansspelcommissie. Sommige uitgevers verwijderen de mogelijkheid om lootboxen te kopen met echt geld, terwijl andere partijen hun systeem specifiek voor België (en soms ook Nederland) aanpassen waardoor het "gokelement" verdwijnt.

Bij EA evenwel hebben ze altijd al gezegd dat ze lootboxen niet zouden verwijderen en dat is inmiddels dus ook nog niet gebeurd (bv. in FIFA 18 en 19). Daarom heeft de Belgische Kansspelcommissie nu een klacht ingediend en is via het parket een proces-verbaal opgemaakt. Er wordt normaal een onderzoek ingesteld en het parket kan dan overgaan tot vervolging, waardoor EA en de Belgische Kansspelcommissie elkaar mogelijk treffen voor de rechter.

Omdat er geen specifieke wetgeving is omtrent lootboxen, zal de rechter de bestaande gokwetgeving moeten interpreteren. Het valt dan nog af te wachten of de rechter de redenering van de Kansspelcommissie zal volgen, dan wel of de rechter de kant kiest van EA of nog een andere uitspraak doet. Als het effectief tot een rechtszaak komt, zal de uitspraak van de rechter mogelijk een grote impact hebben op de aanpak van lootboxen in België, tenzij er een duidelijkere wetgeving komt vanuit de politiek.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.