4gamers.be

Geen video capture meer voor Fortnite op Nintendo Switch

Door Jay, 12-09-2018 13:13

Een recente update van Fortnite heeft er voor gezorgd dat spelers op de Nintendo Switch tijdens het spelen van de game geen gebruik meer kunnen maken van video capture. Spelers op de Switch kunnen dus geen gameplay video's meer opnemen en delen. Dat was nochtans de enige manier (los van externe capture cards) om hun Fortnite avonturen voor de eeuwigheid vast te leggen en te delen met de wereld, aangezien de Switch-versie de replay feature niet ondersteunt die wel in andere versies van de game zit.

Aanvankelijk dachten spelers op de Switch dat het om een bug kon gaan, aangezien het verwijderen van video capture niet vermeld stond in de patch notes. Epic Games heeft inmiddels echter laten weten dat het een bewuste keuze was om video capture uit te schakelen voor de Switch. Op de Switch zijn er namelijk heel wat crash reports die te maken hebben met een gebrek aan RAM dat beschikbaar is. Video capture uitschakelen zou RAM besparen en dus een oplossing bieden.

Een kwestie van performance dus, maar heel wat spelers melden dat ze nooit problemen hebben met crashes en dat voor hen dus gewoon een feature wordt weggenomen. Epic overweegt dan ook om video capture weer mogelijk te maken, maar dan als een optie die spelers zelf kunnen inschakelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.