4gamers.be

Pokémon spelers nemen deel aan verkiezingen "omdat het kan"

Door Jay, 17-09-2018 09:53, bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180915_03746713

Op 14 oktober zijn het in België verkiezingen voor de gemeente-, districts- en provincieraad en op het niveau van de provincies zullen kiezers in Oost-Vlaanderen kunnen stemmen op de Pokémon-Lijst. Dat is een lijst van 15 kandidaten met de Gentenaar Martijn Alf als lijsttrekker. De lijst komt voort uit een gemeenschap van zo'n 400-500 mensen uit het Gentse die vroeger allemaal Pokémon hebben gespeeld en zich georganiseerd hadden.

De Pokémon-Lijst heeft wel geen feitelijke politieke ambities en is ook niet per se anti-politiek bedoeld. Het is eerder een grap. Men vroeg zich af hoe makkelijk het was om een lijst op te stellen, in te dienen en goedgekeurd te krijgen, en dus besloot men het gewoon te doen, "omdat het kan". Blijkbaar is het allemaal dus niet zo moeilijk, want bij de verkiezingen zal je dus inderdaad op de Pokémon-Lijst kunnen stemmen. Waarvoor je dan precies stemt, valt echter nog af te wachten, want de lijst heeft dus geen politieke standpunten en voert geen campagne. Men wil ook geen stemmen afnemen van andere partijen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.