4gamers.be

Mysterie in Pokémon GO: wie is deze Pokémon?!

Door Jay, 24-09-2018 13:58

Mysterie alom afgelopen weekend in Pokémon GO en bij uitbreiding de hele Pokémon community. Vorige week al kon via data mining een schijnbaar compleet nieuwe Pokémon ontdekt worden en afgelopen zaterdag dook deze Pokémon ook effectief op in Pokémon GO, zij het zonder naam. Deze "???" Pokémon veranderde na het vangen ook steeds in een Ditto. Sinds zaterdag is hij niet meer verschenen en dus stellen heel wat fans zich de vraag wat dit te betekenen heeft.

De Pokémon zelf lijkt het lichaam van een Ditto te hebben, aangevuld met een hexagon als hoofd waarin een oog lijkt te zweven. Achteraan lijkt de Pokémon nog een rode staart te hebben ook. Zoals gezegd is dit geen bekende Pokémon en wat het nog vreemder maakt, is het feit dat uit data blijkt dat de Pokédex nummer van de Pokémon 891 is. Dat is een eind boven 807, het nummer van Zeraora, die nu de Pokédex afsluit.

Vermoed wordt dus het zou kunnen gaan om een compleet nieuwe Pokémon van een compleet nieuwe generatie, alleen is het de vraag waarom die dan plots opdook in Pokémon GO en waarom de Pokémon in een Ditto verandert. Het zou allemaal bewust gedaan kunnen zijn om hype te creëren, maar voor hetzelfde geld was het niet de bedoeling dat de Pokémon al verscheen en is het veranderen in Ditto een manier van Pokémon GO om om te gaan met Pokémon waarvoor onvolledige data beschikbaar is. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden, maar we gaan hier niet elke mogelijke speculatie vermelden. Wel is het interessant om nog te melden dat de nieuwe Pokémon Let's Go games alvast één compleet nieuwe Pokémon zouden bevatten en dat hiervoor een link voorzien zou worden met Pokémon GO.

Overigens is afgelopen weekend ook Kecleon plots opgedoken. Die Pokémon van de derde generatie was tot nu toe ook nog nooit gezien in Pokémon GO en verscheen net als de nieuwe Pokémon met een "???" als naam. Ook Kecleon veranderde na het vangen in een Ditto.

Wat hier nu precies aan de hand is, valt nog af te wachten, en misschien zullen we het wel nooit weten, maar het hele gebeuren heeft wel alvast voor het nodige mysterie gezorgd, iets wat voor een franchise als Pokémon, die zoveel mensen verbindt, alleen maar positief is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.