4gamers.be

Het internet is in de ban van Bowsette

Door Jay, 29-09-2018 00:01

Je hebt er misschien al iets van opgevangen: de laatste tijd is het internet helemaal in de ban van Bowsette. Dat is een versmelting van Princess Peach en Bowser, waarbij het eigenlijk Bowser is die transformeert, wat toch een beetje ongemakkelijk voelt voor wie had gehoopt op gewoon een "stoutere" versie van Peach. Bowsette is geen officieel personage van Nintendo, maar op het internet wordt ze (of hij?) doorgaans voorgesteld als Peach met zwarte kledij, stekels en twee hoorns. Vaak komt er ook nog een indringende blik en bij momenten indrukwekkende boezem bij kijken. Inmiddels duikt Bowsette op als fan art, cosplay, homemade amiibo, memes en meer. Zelfs de porno community is al mee op de kar gesprongen. Bij Pornhub melden ze dat de zoekresultaten voor Bowsette in 3 dagen tijd van 0 naar 500.000 zijn geschoten.

De vraag is natuurlijk waar Bowsette vandaan komt. Daarvoor moeten we terugkeren naar de Nintendo Direct van eerder deze maand, waarin Toadette werd aangekondigd als nieuw speelbaar personage voor New Super Mario Bros. U Deluxe. Ook werd de Super Crown onthuld als nieuwe power-up. Wanneer Toadette deze gebruikt, verandert ze in de Peach-achtige Peachette. De community keek er met grote ogen naar en natuurlijk werd al snel gespeculeerd over mogelijkheden die de Super Crown biedt. Laat het internet zijn ding doen en binnen de kortste keren kwam Bowsette tot leven.

Zoals gezegd duikt Bowsette nu massaal op als fan art, cosplay en meer. Het personage wordt via mods zelfs al in games gepropt. Een kleine selectie van wat het internet op vlak van Bowsette te bieden heeft vindt je hieronder, maar interessant is natuurlijk ook de vraag of Nintendo hier wat mee gaat doen. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Nintendo zelf eerder misschien al met iets gelijkaardigs in het hoofd zat. In Japan is deze week namelijk The Art of Super Mario Odyssey verschenen en daarin wordt concept artwork getoond van Peach wiens lichaam overgenomen is door Bowser, die daarvoor gebruik maakt van een eigen versie van Cappy. Niet helemaal hetzelfde als Bowsette natuurlijk, maar het komt toch in de buurt. Uiteindelijk werd "Princess Bowser" wel niet gebruikt voor de game.

Princess Bowser, concept artwork Super Mario Odyssey


Bowsette


Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.