4gamers.be

Randy Pitchford voor miljoenen opgelicht door assistent

Door Jay, 01-10-2018 14:05, bron: https://www.dallasnews.com/news/crime/2018/09/28/wealthy-frisco-couple-say-personal-assistant-lived-lavish-lifestyle-money-now-police-cant-find

Randy Pitchford, CEO van Gearbox, en zijn vrouw Kathy, die een restaurant uitbaat, zouden door hun persoonlijke asisstent voor miljoenen dollars zijn opgelicht. Het gaat om een zekere John Wright Martin, die blijkbaar erg vlot is in de omgang en sympathiek overkomt, waardoor hij mensen kan manipuleren en met veel dingen weg komt.

Al tijdens zijn studententijd werd de inmiddels 33 jaar oude Martin regelmatig gearresteerd en veroordeeld voor verschillende misdrijven, zoals het kopen van alcohol voor een minderjarige en rijden onder invloed. In 2014 geraakte hij aan een job als persoonlijke assistent van Randy en Kathy Pitchford, goed voor een beginnend jaarloon van 45.000 dollar. Wat hij precies moest doen, is niet bekend, maar hij had blijkbaar wel toegang tot een zakelijke bankrekening van de Pitchfords en daar maakte hij dankbaar gebruik van om zichzelf te verrijken.

Martin betaalde talloze vakanties met het geld van de Pitchfords. Ook dure kledij, meubels en meer werden betaald met hun geld. Hij zou ook een huis hebben gekocht van zo'n 600.000 dollar. Het ziet er ook naar uit dat Martin zichzelf graag populair maakte door overal met geld te strooien, bijvoorbeeld door in restaurants te trakteren, zijn vrienden mee te nemen met een privéjet, dure kunst van een kennis te kopen of grote schenkingen te doen aan goede doelen. Natuurlijk gaf hij niet zijn eigen geld uit, maar wel dat van de Pitchfords. Volgens Randy Pitchford zou het gaan om meer dan 3 miljoen dollar.

De oplichting kwam aan het licht toen de Pitchfords geïnformeerd werden dat ze geen geld meer hadden op hun bankrekening, iets wat hen verbaasde. Martin, die toen al niet meer voor de Pitchfords werkte, zei dat het om een vergissing ging en dat accounts door elkaar werden gehaald. Hij zou het oplossen, maar daar kwam niet veel van in huis. Er werd een document opgesteld waarin Martin beloofde om alvast 780.000 dollar terug te betalen, maar cheques die hij daarvoor uitschreef bleken nooit gedekt te zijn. Ongedekte cheques blijken trouwens een doorlopend patroon te zijn in het leven van Martin.

Martin, die naast de Pitchfords ook talloze andere mensen zou hebben opgelicht, waaronder "vrienden", leek zichzelf een extravagant luxeleven te willen geven zonder er het geld voor te hebben en dus gebruikte hij andermans geld. Martin zelf echter ontkent alles en heeft tegenover bepaalde media al laten weten dat hij graag zijn verhaal wil doen om zijn onschuld te bewijzen. Op afspraken daarvoor is Martin echter nooit opgedaagd, net zoals hij zelden of nooit in de rechtbank opduikt. Meer zelfs: Martin is momenteel spoorloos en zijn advocaat vreest voor zijn veiligheid.

John Wright Martin

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.