4gamers.be

The Witcher auteur wil extra geld van CD Projekt RED

Door Jay, 02-10-2018 12:05, bron: https://www.cdprojekt.com/en/investors/regulatory-announcements/current-report-no-15-2018/

Andrzej Sapkowski, de auteur van de boeken waarop de The Witcher games van CD Projekt RED gebaseerd zijn, heeft via zijn advocaat aan CD Projekt RED laten weten dat hij meer geld van hen wil. Omgerekend zou het om ongeveer 14 miljoen euro aan extra royalties gaan. CD Projekt RED gaat echter niet in op die vraag.

Toen CD Projekt RED een hele tijd geleden de rechten verkreeg om games te maken op basis van de boeken van Andrzej Sapkowski, werd hem aangeboden om hem een percentage van de winst te geven. Daar wilde Sapkowski echter niet van weten. Hij had geen vertrouwen in het succes van de games en wilde gewoon meteen een vast bedrag uitbetaald krijgen. Dat gebeurde dan ook. Om hoeveel het toen ging, is niet bekend, maar tijdens een interview heeft Sapkowski al eens laten vallen dat dat toen een grote vergissing was van zijn kant, omdat hij het succes niet verwacht had en zo veel geld is misgelopen.

Nu echter stelt de advocaat van Sapkowski dat de overeenkomst van destijds enkel betrekking had op de eerste game van CD Projekt RED en dat de studio dus geen rechten heeft voor de overige games. De advocaat zegt ook bewijs te hebben dat CD Projekt RED wist dat het enkel rechten had voor één game. Bij CD Projekt RED echter klinkt het dat de overeenkomst duidelijk is en dat het dus de rechten heeft om zoveel games te ontwikkelen als het wil, gebaseerd op de boeken van Sapkowski.

Mogelijk trekt Sapkowski nu naar de rechter, waar CD Prokekt RED zich dan zal verdedigen, tenzij beide partijen in alle stilte nog onderling tot een regeling komen.

Andrzej Sapkowski

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.