4gamers.be

Super Mario Party

Door Phazon, 15-10-2018 17:00

Super Mario Party


De Mario Party franchise staat intussen gekend als een van dé local multiplayer games waarmee je, samen met vrienden, heel wat fun kan hebben. Er zijn intussen tien games op console en vijf games op handheld verschenen, maar hier houdt het dus niet mee op. De Nintendo Switch moet natuurlijk ook de nodige fun op feestjes leveren en dus komt Nintendo nu met de elfde telg in de serie, Super Mario Party genaamd, op de proppen.

Na een korte introductie krijg je als speler de keuze tussen heel wat personages om het feest te starten. Mario, Luigi, Peach, Daisy, Rosalina, Bowser, Bowser Jr. en co. zijn allemaal van de partij en bijgevolg is er wel voor ieder wat wils. Via een hub heb je de toegang tot praktisch alle hoofdmodi en enkele extra modi in de vorm van een kamer waar je stickers kan verzamelen.

Super Mario Party screenshot

Het hoofdgerecht van Super Mario Party is natuurlijk de Party Mode, waarin je met vieren het gekende bordspel speelt en zo veel mogelijk sterren probeert te verzamelen. Deze sterren verschijnen willekeurig op het bord en kunnen ook verdiend worden wanneer je aan bepaalde voorwaarden aan het einde van het bordspel voldaan hebt. In totaal zijn er slechts vier borden beschikbaar, wat misschien net iets aan de lage kant is. De kwaliteit, thema en sfeer van elk van de vier borden is gelukkig wel prima.

Je kan tevens heel wat muntjes verzamelen om sterren en andere voorwerpen te kopen. Deze gouden munten verdien je hoofdzakelijk door minigames te spelen. Nadat iedere speler een beurt heeft kunnen voltooien, zal iedereen zich aan één van de 80 minigames kunnen wagen. Ditmaal heeft Nintendo heel wat moeite gestoken in deze kleine minigames, want naast enkele oude bekenden zijn er tal van nieuwe minigames voorzien.

Super Mario Party screenshot

Deze nieuwe minigames worden heel mooi, met de nodige aandacht voor detail en presentatie, weergegeven en maken bovendien ontzettend vernuftig en intuïtief gebruik van de (bewegings)mogelijkheden van de joy-con controller. Je kan met één enkele joy-con Mario Party spelen en dient het spel sowieso in Tabletop modus of docked modus te spelen. De klassieke handheld modus (met de joy-con aan de Switch vastgehecht) zal dus niet mogelijk zijn. Het voordeel van deze aanpak is dat je als gastheer wel meteen twee controllers voorhanden hebt.

Afhankelijk van het aantal beurten, kan de een potje Party Mode al gauw een 45 minuten tot meerdere uren in beslag nemen. Het is dan ook om die reden dat Nintendo besloten heeft om de nieuwe online modus te beperken tot het spelen van minigames. Spelers vragen al geruime tijd naar het volledig speelbaar maken van de Party Mode in een online-omgeving, maar helaas blijft men op dit vlak nog steeds op zijn honger zitten.

Tot nu toe zal het klinken alsof er, buiten het online spelen van de minigames en een heleboel nieuwe minigames, niet veel nieuws onder de zon is. Het is op dat vlak duidelijk merkbaar dat Nintendo een beetje terug naar de roots wil keren en wil focussen op sterke minigames en een plezante party-ervaring zonder al te veel poespas en gimmicks die de pret onnodig compliceren.

Desalniettemin vonden we toch wel een volledig nieuwe modus, River Survival, in het totaalpakket terug. Dit is een soort van co-op modus waar tot vier spelers samen dienen te roeien in een raft en op regelmatige basis enkele minigames dienen te spelen. Door zo synchroon mogelijk te roeien en de minigames tot een goed einde te brengen, wordt het mogelijk om het einde van de hele serie aan wildwaterstromen te behalen. Een zeer geslaagd modus voor zij die liever samen werken met andere vrienden in plaats van elkaar een loer proberen te draaien in de Party Modus.

Conclusie

Super Mario Party is een heel leuke en sterke Mario Party, die in zeker mate naar de roots keert zonder al te veel compromissen op gameplay vlak te maken. Het hoogtepunt van de game is zeker de hoeveelheid geslaagde minigames, die heel goed gebruik maken van de joy-con controllers. Een beetje jammer dat het gebrek van een volwaardige online modus en een klein aantal borden dus wat roet in het eten gooit, al mag dit uiteindelijk de pret op lokale feestjes en bijeenkomsten allerminst drukken.

Positief

  • Terug naar de roots
  • Gebruik van joy-con in minigames
  • River Survival Mode
Score
77/100

Negatief

  • Aantal borden
  • Geen online borden
Grafisch
80%
Geluid
75%
Fun
80%
Gameplay
77%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.