4gamers.be

Ontwikkelaars bereiden zich voor op PSN name changes

Door Jay, 05-10-2018 10:50, bron: https://kotaku.com/game-developers-say-theyre-preparing-for-psn-name-chang-1829521254?utm_medium=Socialflow&utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter

Al sinds de lancering van het PlayStation Network in 2006 is het onmogelijk voor gebruikers om hun gebruikersnaam aan te passen, terwijl dat bij Xbox Live bijvoorbeeld geen enkel probleem is. Gebruikers zitten dus opgezadeld met de naam die men een hele tijd geleden heeft gekozen en die men soms toch graag in iets anders zou willen veranderen, om verschillende redenen.

De reden waarom dit niet kan heeft te maken met de wat vreemde manier waarop PSN onder de motorkap in elkaar zit. In plaats van een account ID te koppelen aan een universeel unieke identificator die niet te veranderen is en daarnaast nog een gebruikersnaam te voorzien die wel te veranderen is, is het account ID van gebruikers op PSN gekoppeld aan hun gebruikersnaam. Daardoor is een wijziging van een gebruikersnaam onmogelijk, omdat de feitelijke account en de naam ervan van elkaar losgemaakt zouden worden, waardoor gebruikers eigenlijk hun account kwijt zijn en het hele systeem in chaos vervalt.

Het kunnen veranderen van gebruikersnamen is al lang een vraag van de community en Sony heeft regelmatig al aangegeven dat het ernaar kijkt, maar vooralsnog is er niets uit de bus gekomen. Nu echter hebben verschillende ontwikkelaars van verschillende studio's los van elkaar tegenover Kotaku gezegd dat ze hun games voorbereiden op de mogelijkheid van een naamswijziging waar Sony aan werkt.

Na al die tijd lijken PSN name changes er dus alsnog van te komen, of dat is tenminste waar nog aan gewerkt wordt. In de praktijk echter is dit niet zo makkelijk, omwille van wat hierboven beschreven staat over de manier waarop PSN is opgebouwd wat accounts betreft. Om naamswijzigingen met succes te kunnen doorvoeren moet niet alleen de structuur van PSN aangepast worden, maar ook games die er gebruik van maken. Nieuwe games kunnen met de nieuwe structuur in gedachten ontwikkeld worden, maar oudere games moeten aangepast worden en het is zeer de vraag of uitgevers daar de nodige tijd en middelen voor willen vrijmaken. De vraag is dan ook wat er gebeurt met games die niet aangepast worden. Misschien blijven voor die games oude gebruikersnamen behouden, terwijl elders nieuwe namen gebruikt kunnen worden. Geen ideale oplossing natuurlijk.

Wanneer de PSN name changes mogelijk worden, konden de ontwikkelaars tegenover Kotaku niet zeggen, alleen dat Sony er dus wel degelijk mee bezig lijkt te zijn. Vorig jaar liet Sony baas Shawn Layden tijdens een PlayStation Experience interview weten dat hij hoopt dat op de volgende PlayStation Experience niet nog eens de vraag over name changes moet worden gesteld, wat dus deed vermoeden dat name changes mogelijk zouden worden tegen december 2018. Alleen werd toen nog vermoed dat er dit jaar ook een PlayStation Experience zou komen en onlangs werd bevestigd dat er dit jaar géén PlayStation Experience komt. Dus tja ... afwachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.