4gamers.be

EA volgt situatie rond Cristiano Ronaldo zorgvuldig op

Door Jay, 05-10-2018 11:38, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2018-10-04-ea-closely-monitoring-situation-following-rape-allegations-against-fifa-19-cover-star-cristiano-ronaldo

EA heeft laten weten dat het de situatie rond Cristiano Ronaldo nauwkeurig opvolgt. De stervoetballer werd recent door Kathryn Mayorga beschuldigd van verkrachting. Dat zou in 2009 gebeurd zijn in Las Vegas.

EA noemt de beschuldigingen "verontrustend" en stelt de situatie nauwkeurig op te volgen, aangezien het van zijn cover atleten en ambassadeurs verwacht dat ze zich gedragen naar de waarden van EA. Verkrachting hoort daar natuurlijk niet bij.

Cristiano Ronaldo is de cover ster van FIFA 19 en EA heeft stevig geïnvesteerd om hem het gezicht van de game te maken. Ook andere partijen, zoals sponsor Nike, lieten al weten verontrust te zijn omwille van de beschuldigingen en de situatie op de voet te volgen.

Zelf ontkent Cristiano Ronaldo de beschuldigingen. "Ik ontken met klem de beschuldigingen die tegen mij geuit worden," liet hij via Twitter weten. "Verkrachting is een afschuwelijke misdaad die ingaat tegen alles wat ik ben en waar ik in geloof. Hoewel ik mijn naam wil zuiveren, weiger in het mediaspektakel te voeden dat gecreëerd is door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten. Mijn zuiver geweten zal mij toestaan om in alle rust de resultaten van enig onderzoek af te wachten."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.