4gamers.be

Sony klaagt man aan voor verkopen van gehackte PS4's

Door Jay, 09-10-2018 11:49, bron: https://kotaku.com/sony-sues-hacker-selling-jailbroken-ps4s-1829607666

In Californië klaagt Sony een zekere Eric David Scales aan omdat hij via eBay gehackte PS4 consoles zou verkopen. De man ging te werk onder de naam Blackcloak13 en bood verschillende gehackte PS4's aan die vol stonden met games.

Sony kocht via een tussenpersoon twee van die consoles en kon verifiëren dat het inderdaad om gehackte consoles ging en dat de games die erop stonden illegaal verkregen waren. Bij de aankoop van de tweede console konden een naam en adres van de verkoper bemachtigd worden, waardoor Sony nu dus actief optreedt tegen Scales, die via een website overigens ook aanbiedt om de consoles van mensen zelf te hacken zodat ze die kunnen gebruiken om illegaal games op te installeren.

Sony wil dat de activiteiten van Scales worden stopgezet en dat hij zijn resterende gehackte consoles moet afstaan zodat ze vernietigd kunnen worden. Sony wil ook een vergoeding, maar hoeveel men precies vraagt, is niet bekend.

Scales is overigens niet de enige die gahackte PS4 consoles verkoopt via eBay. Als deze actie andere hackers niet afschrikt, volgen mogelijk nog meer aanklachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.