4gamers.be

Huawei: "Onze nieuwe smartphone is beter dan de Nintendo Switch"

Door Jay, 18-10-2018 13:28

Het Chinese Huawei heeft drie nieuwe producten voorgesteld, zijnde de Mate 20, Mate 20 Pro en Mate 20 X flagship smartphones. Die laatste focust zich op gaming en Huawei plaatst de smartphone tegenover de Nintendo Switch. Niet onlogisch vindt Huawei zelf dat de Mate 20 X een "beter draagbaar gaming toestel" is dan de Switch.

Huawei prees om te beginnen de blijkbaar superieure koelingsmogelijkheden van de Mate 20 X, hetgeen mooi meegenomen is aangezien games smartphones stevig kunnen laten opwarmen. Verder werd de vergelijking gemaakt met de Switch. De Mate 20 X heeft een 7.2" scherm, terwijl de Switch een 6.2" scherm heeft. De Mate 20 X heeft 1080p versus 720p voor de Nintendo Switch. De batterijduur van de Mate 20 X dan weer zou twee keer zo lang zijn als die van de Switch. Tot slot werd ook een gamepad add-on voorgesteld met een analog stick en d-pad, wat doet denken aan de circle pad pro van de Nintendo 3DS.

Als we Huawei mogen geloven heeft de Mate 20 X dus heel wat voordelen tegenover de Switch. Je kan er zelfs mee bellen en zo van die dingen die je doorgaans met een smartphone doet. Enkele verschillen die in het voordeel van de Switch spreken echter werden dan weer niet vermeld. Het aanbod van games bijvoorbeeld. Op de Mate 20 X immers kan je niet The Legend of Zelda: Breath of the Wild spelen, of toch niet officieel. Daarnaast is er ook nog het prijskaartje. Voor de Mate 20 X betaal je zo'n 900 euro, terwijl de Switch rond de 300 euro hangt qua prijs.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.