4gamers.be

Battlefield V: enkel cosmetische microtransacties

Door Jay, 30-10-2018 16:30

EA en DICE hebben uit te doeken gedaan hoe progressie en microtransacties in Battlefield V zullen werken, min of meer toch. Om te beginnen zijn er Company Coins. Die verdien je door de game te spelen en speciale opdrachten te vervullen. Met deze Company Coins kunnen spelers hun progressie bewerkstelligen (upgrades, nieuwe wapens, ...), evenals cosmetische items verkrijgen.

Naast de Company Coins is er ook de Battlefield Currency, die je met echt geld kan kopen. Deze Battlefield Currency kan je uitsluitend uitgeven aan cosmetische items, om zo pay-to-win volledig uit te sluiten. Bovendien zal de Battlefield Currency bij launch nog niet aanwezig zijn, maar pas later worden ingevoerd.

Klinkt op zich goed natuurlijk, zeker na het fiacso van de microtransacties in Star Wars Battlefront 2. De exacte aard van de microtransacties in Battlefield V valt echter nog af te wachten. Het is immers niet omdat je met echt geld alleen maar cosmetische items kan kopen, dat het systeem in zijn geheel daarom "rechtvaardig" aanvoelt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Company Coins moeilijk te verdienen zijn, of dat de progressie zoveel kost dat er geen Coins meer over blijven voor cosmetische items, waardoor het zou kunnen dat spelers alsnog richting de Battlefield Currency geduwd worden. Afwachten dus.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.