4gamers.be

Website betaalt ruim 1 miljoen euro na lekken Red Dead Redemption 2

Door Jay, 02-11-2018 13:07, bron: https://www.resetera.com/threads/trusted-reviews-pays-%C2%A31-million-over-rdr-2-leak.78384/

Red Dead Redemption 2 is inmiddels gelanceerd, maar begin dit jaar nog wisten we haast niets over de game. In februari evenwel kwam website Trusted Reviews met gelekte informatie naar buiten, informatie die redelijk aannemelijk was en waar inmiddels ook heel wat van blijkt te kloppen. Take-Two en Rockstar echter waren niet blij met het lekken van die info en dus werd actie ondernomen.

Trusted Reviews, Take-Two en Rockstar zijn onderling tot een akkoord gekomen. De website zal namelijk ruim 1 miljoen euro storten aan drie goede doelen, gekozen door Rockstar. Het gaat om het American Indian College Fund, het American Prairie Reserve en het First Nations Development Institute.

Dat Trusted Reviews met het geld over de brug komt, doet vermoeden dat de informatie die de website had niet helemaal legaal verkregen werd, waardoor Take-Two de website voor de rechter zou kunnen slepen. Hoe de vork precies in de steel zit, is niet bekend, maar Trusted Reviews verwijderde de berichtgeving van destijds en liet weten dat het om vertrouwelijke informatie ging die nooit online gegooid had mogen worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.