4gamers.be

Ubisoft verwijdert bloed, seksuele content en meer uit Rainbow Six Siege

Door Jay, 06-11-2018 10:32, bron: https://rainbow6.ubisoft.com/siege/en-us/news/152-337194-16/aesthetic-changes-in-y3s4

Ubisoft heeft aangekondigd dat het enkele visuele wijzigingen gaat doorvoeren in Rainbow Six Siege. Dat doet het omdat het de game binnenkort wil uitrollen in de Aziatische regio en om dat te kunnen doen moet aan bepaalde regels voldaan worden. In de praktijk betekent dit dat bepaalde iconen aangepast worden om minder gewelddadig te ogen, terwijl ook zaken als bloed (omgevingsgerelateerd), gokelementen en seksueel getinte content verwijderd worden.

Dergelijke aanpassingen kunnen doorgaans natuurlijk op de nodige kritiek van fans rekenen en dat is hier niet anders. Ubisoft tracht fans echter gerust te stellen en te sussen. Of dat ook lukt, is natuurlijk nog maar de vraag. Zo wijst Ubisoft er op dat deze visuele aanpassingen geen effect hebben op de gameplay. Daarnaast wijst men er op dat men bewust niet voor een aparte, Aziatische versie van de game kiest, omdat men door het bij één globale versie te houden een beter ontwikkelingsproces kan garanderen dat alle spelers ten goede komt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.