4gamers.be

Kids Mode van Just Dance 2019 toch niet zo kindvriendelijk

Door Jay, 06-11-2018 11:03, bron: https://kotaku.com/parent-wants-just-dance-to-stop-asking-their-kid-to-sub-1830239105

De Kids Mode van het recent gelanceerde Just Dance 2019 is toch niet zo kindvriendelijk, zo is gebleken na een klacht van een ouder. Ubisoft erkent het probleem en zegt aan een oplossing te werken.

De Kids Mode is, zoals je wel kan vermoeden, bedoeld voor jongere kinderen. In die mode krijgen ze kindvriendelijke nummers voorgeschoteld met een aangepaste choreografie, terwijl zaken als XP, challenges en meer achterwege gelaten worden. Tot hier geen probleem, maar in deze mode worden ook nummers gepresenteerd van eerdere games in de reeks. Die nummers zijn enkel toegankelijk via de Just Dance Unlimited abonnementsdienst. Die kost 3 dollar voor één dag, 4 dollar voor één maand en 25 dollar voor één jaar. Telkens de game zo'n nummer laat passeren, wordt de speler gevraagd of hij of zij zich wil abonneren. Het resultaat is dat kinderen in de Kids Mode vaak de vraag krijgen om zich met een simpele druk op de knop te abonneren, hetgeen dus niet meteen kindvriendelijk te noemen is.

Zoals gezegd erkent Ubisoft het probleem en men engageert zich ertoe om het aan te pakken. Wat men precies van plan is, is echter niet bekend. Mogelijk worden nummers van Just Dance Unlimited gewoon geweerd uit de Kids Mode of wordt een filter voorzien zodat ouders die nummers zelf kunnen weren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.