4gamers.be

EA schorst FIFA pro wegens homofobisch taalgebruik

Door Jay, 06-11-2018 15:02

EA heeft een FIFA pro speler voor onbepaalde tijd geschorst omwille van homofobisch taalgebruik. Het gaat om Tassal "Tass" Rushan, een FIFA European Champion uit Londen die voor Faze Clan speelt. In een video op YouTube geraakte hij gefrustreerd omdat hij bij FIFA Ultimate Team steeds opnieuw de kaart van middenvelder Matías Vecino van Inter Milan kreeg. Toen dat voor de zoveelste keer gebeurde, kwam er een "we're seeing this fucking fag again" uit de mond van Rushan. Het taalgebruik van Rushan trok de aandacht van EA en zo werd dus beslist om hem voor onbepaalde tijd te schorsen, waardoor hij niet meer mag deelnemen aan competitieve FIFA 19 games.

In een andere video op YouTube verontschuldigt Rushan zich en stelt hij dat hij niet wist dat het woord "fag" zo'n homofobische connotatie had. In zijn ogen was het gewoon een ander woord voor "idioot". Volgens Rushan heeft dit te maken met het feit dat hij uit Londen komt, waar ze het woord "fag" dus niet gebruiken als negatieve aanduiding voor homo's, en waar men blijkbaar ook geen weet heeft van die connotatie. Rushan stelt alleszins dat hij het woord, nu hij er wel van weet, nooit meer zal gebruiken. Hij benadrukt ook dat hij niet "dat soort persoon" is dat dergelijk taalgebruik bewust zou hanteren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.