4gamers.be

Riot Games aangeklaagd voor discrimineren van vrouwen

Door Jay, 07-11-2018 11:36, bron: https://www.kotaku.com.au/2018/11/current-and-former-employees-sue-riot-games-for-gender-discrimination/

Riot Games, dat we vooral kennen van League of Legends, wordt aangeklaagd omwille van de genderdiscriminatie die er zou plaatsvinden of hebben plaatsgevonden. Het bedrijf wordt aangeklaagd door een voormalig werknemer (Jessica Negron) en een nog actieve werknemer (Melanie McCracken). De twee willen een schadevergoeding en compensaties voor niet betaald loon.

De klacht komt er nadat recente onthullingen suggereerden dat binnen het bedrijf een seksistische cultuur heerst die vrouwen discrimineert. Vrouwen zouden niet dezelfde carrièrekansen krijgen als mannen en zouden bovendien ook niet evenveel betaald worden voor hetzelfde werk, terwijl ook grensoverschrijdend gedrag niet ongewoon zou zijn.

Riot Games reageerde destijds door te zeggen dat het een zero tolerance beleid hanteert tegen zaken als discriminatie, pesten, grensoverschrijdend gedrag en toxiciteit in het algemeen. Er zouden evenwel extra maatregelen getroffen worden om de werkomstandigheden van vrouwen binnen het bedrijf te verbeteren en veiliger te stellen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.