4gamers.be

Nintendo gaat racistische veer uit Super Smash Bros. Ultimate verwijderen

Door Jay, 08-11-2018 11:36, bron: https://kotaku.com/nintendo-says-it-will-remove-racist-native-american-ani-1830282076

Tijdens een recente livestream van Super Smash Bros. Ultimate was te zien hoe voor een van de aanvallen van Mr. Game & Watch gebruik werd gemaakt van een racistisch Native American beeld, waarbij Mr. Game & Watch verandert in het stereotype van een fakkeldragende indiaan, inclusief veer op het hoofd, wat in Amerika nogal gevoelig ligt. Nintendo heeft nu laten weten dat het dit beeld uit de game zal verwijderen.

Het beeld in kwestie is gebaseerd op Fire Attack, een Mr. Game & Watch spel uit 1982 waarbij spelers een cowboy helpen om een fort te beschermen tegen Native Americans die het willen platbranden. Nintendo stelt nu dat het sowieso al van plan was dit beeld uit Super Smash Bros. Ultimate te verwijderen (concreet door de veer te verwijderen), maar dat het beeld ongelukkig genoeg via pre-release promotiebeelden naar buiten is gekomen. Nintendo wijst er echter op dat dit beeld dateert van een game die meer dan 30 jaar geleden is verschenen, en dat dergelijke beelden niet representatief zijn voor de huidige waarden van het bedrijf.

Hoe het beeld in de eerste plaats in Super Smash Bros. Ultimate beland is, is niet duidelijk. In de vorige games had Mr. Game & Watch deze aanval nog niet, dus die is er nu, inclusief het stereotiepe beeld, bewust in gestoken. Nochtans heeft Nintendo dit beeld eerder al geweerd. Zo werd het al verwijderd uit de Game Boy Advance port van Fire Attack die in 2002 verscheen als onderdeel van Game & Watch Gallery 4. Daarin werden de Native American personages vervangen door bandieten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.