4gamers.be

PlayStation Classic maakt gebruik van gratis open-source emulator

Door Jay, 09-11-2018 14:32, bron: https://www.resetera.com/threads/playstation-classic-uses-open-source-pcsx-emulator.79940/

Blijkbaar maakt Sony voor de PlayStation Classic gebruik van een gratis open-source PlayStation emulator, genaamd PCSX ReARmed. De emulator staat vermeld in het menu van de miniconsole, bij de licenties van open-source software die gebruikt wordt. Enkele functies van de emulator zijn voor de PlayStation Classic wel uitgeschakeld.

Het is enigszins opvallend dat Sony gebruik maakt van een "amateuristische" open-source emulator in plaats van met een eigen, in-house oplossing te komen voor het emuleren van PlayStation games. Sony mag deze emulator dan wel goed genoeg vinden, wat op zich gezien kan worden als een mooi compliment, tegelijk zit er ook een wrang nasmaakje aan. Een eigen, in-house emulator zou immers meer functies kunnen bevatten om de kwaliteit van het product te verbeteren en daarnaast vinden sommigen het toch niet al te netjes van Sony dat het een gratis emulator gebruikt voor een product dat waarschijnlijk mooi wat centjes gaat opleveren, wat volgens sommigen aantoont dat het om een snelle cash grab gaat waar niet veel moeite in gestoken werd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.