4gamers.be

Rapper wil Epic aanklagen wegens Fortnite dansje

Door Jay, 19-11-2018 15:59, bron: https://www.resetera.com/threads/rapper-2-milly-plans-to-sue-epic-games-over-use-of-his-dance-milly-rock-in-fortnite.81620/

Epic haalt voor zijn dansjes (emotes) in Fortnite heel wat inspiratie bij dansjes die ergens ooit eens in het echt uitgevoerd werden, en waarvan het ene al wat bekender is dan het andere. Daarvoor heeft Epic niet altijd de toelating gevraagd van de originele uitvoerders, laat staan dat die daar ooit voor gecompenseerd werden. Dat levert Epic nu mogelijk een proces op.

Rapper 2 Milly heeft laten weten dat hij Epic wil aanklagen omwille van de Swipe It emote in Fortnite. Die is immers gebaseerd op het Milly Rock dansje van de rapper, dat hij jaren geleden al toonde en dat sindsdien redelijk populair is geworden, voornamelijk in de rapwereld. 2 Milly vindt het vooral niet kunnen dat Epic de emote verkocht en er dus geld aan verdiende. De emote in kwestie kon in het 5de seizoen van Fortnite vrijgespeeld worden, maar is inmiddels niet meer te verkrijgen.

Of het ook echt tot een rechtszaak zal komen, valt nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.