4gamers.be

Toch geen wereldwijde censuur voor Rainbow Six Siege

Door Jay, 21-11-2018 10:41, bron: https://rainbow6.ubisoft.com/siege/en-us/news/152-340339-16/update-on-the-aesthetic-changes-coming-with-y3s4

Begin deze maand liet Ubisoft weten dat het enkele visuele wijzigingen zou doorvoeren in Rainbow Six Siege. Dit omdat men de game wilde uitrollen in de Aziatische regio, waar aan bepaalde regels voldaan moet worden. In plaats van een aparte, Aziatische versie van de game te voorzien, besloot Ubisoft om het bij één globale versie te houden en die dus aan te passen. In de praktijk betekende dit dat bepaalde iconen aangepast werden om minder gewelddadig te ogen, terwijl ook zaken als bloed (omgevingsgerelateerd), gokelementen en seksueel getinte content verwijderd werden.

Al snel liet de community van zich horen en nu heeft Ubisoft beslist om de aanpassingen terug te draaien. Ubisoft wil de ervaring van spelers zo origineel mogelijk houden, zeker voor spelers die al lang van de partij zijn. Zij moeten immers niet het slachtoffer worden van het feit dat men de game in een nieuwe regio wil lanceren. Samen met de release van Wind Bastion zouden de meeste aanpassingen worden teruggedraaid, maar Ubisoft zegt wel dat sommige elementen mogelijk nog iets langer aanwezig zullen zijn, al zullen ook die uiteindelijk weer verdwijnen. Mogelijk betekent dit ook dat Ubisoft alsnog een aparte versie van Rainbow Six Siege zal voorzien voor de Aziatische regio.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.