4gamers.be

Turkije voert onderzoek naar Sony wegens te dure games

Door Jay, 22-11-2018 11:10, bron: https://www.resetera.com/threads/sony-under-investigation-by-turkish-ministry-of-commerce-for-pricing-playstation-games-far-too-high.82282/

In Turkije voert de overheid momenteel een onderzoek naar Sony omwille van recente prijsstijgingen voor games. Die zouden abnormaal zijn voor de huidige marktomstandigheden. Niet alleen naar first-party titels, zoals God of War, wordt verwezen, maar ook naar third-party titels zoals Red Dead Redemption 2, waarvan de prijs recent werd verhoogd naar omgerekend 77 euro. Voorlopig wordt nog geen actie ondernomen tegen Sony, maar dat kan nog komen als Turkije geen deftige uitleg krijgt voor de prijsstijgingen. Mogelijk gaat het dan om een boete.

Wat de reden is voor de prijsstijgingen, is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat games verkopen in Turkije niet zo simpel is als in Europa of Noord-Amerika. De munteenheid van Turkije wankelt en games worden vaak via verschillende derde partijen aan de man gebracht. Tel daar nog eens de nodige belastingen bij en je zou een mogelijke verklaring kunnen hebben voor de stevige prijskaartjes.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.