4gamers.be

Starbreeze heeft snel geld nodig

Door Jay, 03-12-2018 14:02

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan voor Starbreeze, dat recent Overkill's The Walking Dead lanceerde. Voor de game werden hoge verwachtingen gekoesterd, maar al snel bleek het niet alleen inhoudelijk maar ook commercieel een flop. Daardoor zit de uitgever nu in financiële problemen.

Recent al wereden besparingen aangekondigd, maar dat blijkt niet te volstaan. In januari 2019 zou Starbreeze zonder geld komen te zitten en dus failliet zijn. Daarom is nu een procedure in gang gezet waardoor het bedrijf tijdelijk wat financiële ademruimte krijgt. Lonen van werknemers blijven betaald worden, maar leveranciers worden tijdelijk niet betaald.

De tijd die men nu wint, kan men gebruiken om herstructureringen door te voeren en op zoek te gaan naar vers geld, niet alleen voor de korte maar ook de langere termijn. Wordt dat geld niet gevonden, dan ziet het er slecht uit voor Starbreeze.

Inmiddels is trouwens ook CEO Bo Andersson vertrokken. Volgens de Raad van Bestuur heeft Starbreeze in deze tijden een andere leiding nodig en daarom is gevraagd aan Mikael Nermark om (tijdelijk) als CEO op te treden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.