4gamers.be

Epic gaat strijd aan met Steam en lanceert eigen store

Door Jay, 04-12-2018 16:18

Epic Games heeft aangekondigd dat het binnenkort een eigen digitale game store lanceert, waardoor het de concurrentie aangaat met Steam. Uniek aan de Epic Games Store is de verdeling van de inkomsten. Doorgaans gaat 70% naar de ontwikkelaar/uitgever en 30% naar de platformhouder, maar Epic zal maar liefst 88% aan de ontwikkelaars/uitgevers geven, waardoor het zelf nog 12% krijgt. Die winstmarge is mogelijk omdat Epic momenteel hopen geld verdient via Fortnite.

Epic is naar eigen zeggen zelf een ontwikkelaar in hart en nieren en daarom wil het ontwikkelaars ook een groter deel van de koek geven. Bovendien blijft het daar niet bij. Het zal zelf reguleren welke games via de Epic Games Store verkocht zullen worden, waardoor het er mogelijk niet zo chaotisch aan toe zal gaan als op bijvoorbeeld Steam, waar het soms moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Voorts wil Epic een Support-A-Creator programma lanceren, waarbij ontwikkelaars YouTubers, streamers, ... kunnen inschakelen om hun game te promoten. Epic zal de eerste 5% van de kosten hiervoor voor zijn rekening nemen.

Wanneer de Epic Games Store precies wordt gelanceerd, is niet bekend, maar het zou niet al te lang meer duren. Gezien de grootte van Epic en de aantrekkelijkheid van het nieuwe platform voor ontwikkelaars zou dit wel eens effectief een nieuwe, geduchte tegenstander kunnen worden voor Steam.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.