4gamers.be

Zuid-Korea maakt boosting in games illegaal

Door Jay, 11-12-2018 10:33, bron: https://dotesports.com/overwatch/news/south-korean-law-to-punish-boosters-passes-in-the-national-assembly

In Zuid-Korea is een wetswijziging goedgekeurd waardoor boosting in games voortaan illegaal is en bestraft kan worden met een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en een boete van omgerekend zo'n 16.000 euro. Het gaat om een wijziging aan de zogenaamde Game Industry Promotion Act van Zuid-Korea, die ook al zaken als hacking en de illegale distributie van games aanpakte.

Boosting houdt in dat in een competitieve game, zoals Overwatch of League of Legends, een sterkere speler op de account van een minder sterke speler speelt (vaak tegen betaling) om zo de account van de minder sterke speler een hogere ranking te geven. Boosting heeft zo een negatieve impact op de rankings, evenals op de matchmaking systemen van dergelijke games.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.