4gamers.be

Minderjarigen verdienen groot geld door verkoop van gestolen Fortnite accounts

Door Jay, 20-12-2018 14:54, bron: https://www.bbc.com/news/technology-46624136

Bij de BBC hebben ze een artikel gepubliceerd over minderjarigen die grof geld verdienen door gestolen Fortnite accounts te verkopen. Deze "hackers", sommigen zo jong als 14 jaar, maken deel uit van een netwerk dat met behulp van allerlei tools duizenden accounts per dag ontvreemden. Dat doen ze doorgaans door beschikbare databases van gebruikersnamen en wachtwoorden (afkomstig van eerdere hacks elders) toe te passen op Fortnite, hetgeen dus resultaten blijkt op te leveren.

Men zorgt er dan voor dat de originele eigenaars geen toegang meer hebben tot hun account, die dan te koop wordt aangeboden voor aanzienlijk minder dan de echte waarde van de account. De daders zijn zo snel van de accounts af en boeken snel grote winsten, tot zelfs duizenden euro's per week.

Een grote vis als Fortnite blijkt dus niet alleen veel spelers maar ook veel criminelen aan te trekken, waaronder ook erg jonge daders.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.