4gamers.be

Wat als ouders de tv afzetten wanneer hun kind Fortnite speelt?

Door Jay, 22-12-2018 00:01

Fortnite hier, Fortnite daar, Fortnite overal, ook in mainstream media, waar de game graag gebruikt wordt om nog eens in te zoomen op die eigenaardige wereld van games en gamers. Zo gaf de Amerikaanse talkshow host Jimmy Kimmel ouders de opdracht om de tv uit te zetten wanneer hun kind Fortnite aan het spelen is en dat te filmen en door te sturen.

De hoop was natuurlijk om mooie, ludieke en bij momenten ook zorgwekkende reacties van de jongeren te krijgen, hetgeen ook is gelukt. De ene kan ermee lachen, terwijl de andere blijk geeft van een toch wel problematische opvoedingssituatie.

Hoewel heel wat mensen dit hilarisch vinden, is er toch ook wat niet geheel onterechte kritiek te horen. Voor de grap iemands speelsessie saboteren kan natuurlijk grappig zijn, maar het is misschien ook niet de beste boodschap die je als ouder kan meegeven, zeker niet als je weet hoe gepassioneerd je kind met Fortnite bezig is. Een game onderbreken als sanctie voor slecht gedrag is geen probleem, maar gewoon uit het niets de hobby van je kind afbreken zodat je Jimmy Kimmel een leuk filmpje kan opsturen is iets anders. Het is ook niet de eerste keer dat Jimmy Kimmel leedvermaak heeft op de kap van de gaming community.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.