4gamers.be

Japan ten strijde tegen doorverkoop van game keys, console modding en meer

Door Jay, 04-01-2019 14:21, bron: siliconera

Japan heeft zijn wetgeving tegen oneerlijke concurrentie uitgebreid en dat heeft mogelijk een stevige invloed op de gaming community. Overtreders riskeren boetes tot ongeveer 40.000 euro en een gevangenisstraf tot 5 jaar.

Om te beginnen is de distributie van game save data editors en programma's verboden, evenals het aanbieden van services die hetzelfde resultaat opleveren. Denk daarbij aan externe producten als Action Replay, terwijl ook het voorzien van console modding en hacking officieel illegaal wordt. Game keys verkopen zonder toestemming van het bedrijf of de makers achter de game is voortaan ook verboden.

Hoewel de nieuwe wetgeving bedoeld is om valse concurrentie tegen te gaan, betekent dit in de praktijk bijvoorbeeld ook dat een game key tweedehands doorverkopen illegaal is, tenzij de verkoper toestemming heeft van de maker van de game. Bedrijven zouden in het algemeen kunnen zeggen dat van hun games keys mogen worden doorverkocht, maar het is bekend dat veel bedrijven daar niet om staan te springen en dus is het maar de vraag of ze die toestemming zullen geven, laat staan in het algemeen in plaats van geval per geval. Ook het feit dat save data en consoles moeilijker aangepast kunnen worden, heeft negatieve bijwerkingen, want niet elke aanpassing is bedoeld om bijvoorbeeld online gameplay te verstoren.

Natuurlijk valt het nog af te wachten hoe streng deze nieuwe wetgeving zal worden toegepast. In eerste instantie is het immers de bedoeling om groot misbruik tegen te gaan. Bovendien is er mogelijk een omweggetje beschikbaar wat modding betreft. Het aanbieden van een modding of hacking service wordt namelijk verboden, maar het modden op zichzelf kan je mogelijk nog gewoon zelf op eigen houtje doen, als je dat zou willen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.