4gamers.be

"The Elder Scrolls VI verschijnt in 2019"

Door Jay, 05-01-2019 00:00, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-01-02-what-lies-ahead-analysts-make-2019-predictions

Het gebeurt niet vaak dat we hier melding maken van een voorspelling van Michael Pachter. Dat is niet omdat er een gebrek zou zijn aan voorspellingen van de analist, maar wel omdat ze zo voor de hand liggend zijn, niet onderbouwd zijn, of van de pot gerukt zijn, waardoor de nieuwswaarde eigenlijk nihil is. Soms echter lijkt een voorspelling zo van de pot gerukt te zijn dat het wel leuk is om ze toch te vermelden. "The Elder Scrolls VI verschijnt in 2019," iemand?

In een vooruitblik op 2019 vertelde Pachter, die al lang meedraait als analist van de gaming industrie en bij de gaming community vooral bekend staat als iemand die de bal wel eens serieus mis kan slaan, dat volgens hem The Elder Scrolls VI dit jaar zal verschijnen. Volgens hem heeft dat alles te maken met de flop die Fallout 76 is geworden. Daardoor zou Bethesda meer dan ooit nood hebben aan een stevige release, waardoor de plannen voor The Elder Scrolls VI vervroegd zouden worden.

Klinkt logisch natuurlijk, maar niet echt. The Elder Scrolls VI werd tijdens E3 2018 aangekondigd met niets meer dan een kleine teaser, het soort dat je doorgaans te zien krijgt bij games die nog jaren op zich laten wachten omdat de actieve ontwikkeling misschien nog niet eens begonnen is. Bovendien zou Starfield, een andere game van Bethesda waar ook nog heel wat werk aan is, nog voor The Elder Scrolls VI verschijnen. Verder is het misschien niet het beste idee om een game te vervroegen om de zure nasmaak van Fallout 76 weg te spelen. Games die sneller uitgebracht worden hebben vaak namelijk ook meer bugs, weet je.

Het gebeurt natuurlijk dat plannen wijzigen en dat is zelfs erg gebruikelijk, maar The Elder Scrolls VI in 2019 zien we toch niet echt gebeuren. Eerder voorspelde Pachter trouwens ook al dat The Elder Scrolls VI in 2016 zou verschijnen en daarna werd het 2017 en 2018. Tja, ooit moet hij het wel eens juist hebben natuurlijk.

Het is trouwens niet dat Pachter nooit eens een juiste inschatting maakt, maar wat dat betreft ziet zijn rapport van 2018 er ook niet heel denderend uit. Hij voorspelde een battle royale mode voor Call of Duty, maar dat zag nagenoeg iedereen al in de sterren geschreven staan. Hetzelfde geldt voor de voorspelling dat in 2018 nog geen nieuwe consoles aangekondigd zouden worden. Allerlei andere voorspellingen, zoals een mobile World of Warcraft, kwamen dan weer niet uit.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.