4gamers.be

Nieuwe Alien game met Amanda Ripley geteased

Door Jay, 07-01-2019 12:46

Update: inmiddels is Alien: Blackout aangekondigd.


Via officiële Alien mediakanalen wordt al een tijdje een uitbreiding van het Alien universum geteased en inmiddels weten we ook dat Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley, het vrouwelijke hoofdpersonage van de films, een belangrijke rol zal spelen. Amanda zou namelijk de Nostromo, het ruimteschip van de eerste film, verkennen nadat het 40 jaar geleden was verdwenen, en de achtergelaten geheimen ontrafelen.

Amanda is natuurlijk ook het hoofdpersonage van Alien: Isolation, de game uit 2014 die een ware verademing was na het belabberde Aliens: Colonial Marines. De meest recente teaser nu maakt melding van #ReadPlayWatch, wat doet vermoeden dat het om een cross- of inter-media project gaat waarbij ook een speelelement van de partij is. Of het dan om een AAA-game gaat die we kunnen beschouwen als de opvolger van Alien: Isolation, dan wel een kleinere game of een soort interactieve experience, dat valt nog af te wachten.

Een tijdje geleden overigens waren er nog sterke geruchten omtrent een nieuwe Alien game. Die zou Alien: Blackout heten en mogelijk tijdens de Game Awards begin december onthuld worden, maar daar is toen niets van in huis gekomen. Het valt af te wachten of het project dat nu geteased wordt daar iets mee te maken heeft.

Rond Amanda is, los van Alien: Isolation, nooit echt veel gedaan in de Alien-reeks, niet in de films en niet in andere media, zoals de comics. Desondanks wordt Amanda af en toe wel vermeld. [Spoiler]De special edition van Aliens meldt bijvoorbeeld dat Amanda is overleden tijdens de jaren dat Ellen in hypersleep lag[/spoiler]. De laatste tijd lijkt men Amanda echter meer en meer naar de voorgrond te brengen. Het zou dus kunnen dat men haar wil gaan introduceren als een nieuw hoofdpersonage voor verse Alien content, ook buiten games en spin-offs.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.