4gamers.be

HTC stelt nieuwe virtual reality headsets voor

Door Jay, 08-01-2019 15:47

HTC heeft twee nieuwe virtual reality headsets voorgesteld. Om te beginnen is er de HTC Vive Pro Eye. Uniek aan deze headset is dat de oogbewegingen van de gebruiker gevolgd worden. Dit wordt gekoppeld aan een techniek genaamd foveated rendering, wat inhoudt dat het deel waar de gebruiker naar kijkt met extra detail wordt weergegeven. Op deze manier kunnen graphics in VR verbeterd worden.

Vervolgens is er de HTC Vive Cosmos. Die is bedoeld als het meer mobiele broertje in de HTC Vive familie. Deze headset is weliswaar in combinatie met een smartphone of pc te gebruiken, maar kan ook draadloos zijn ding doen. Daarbij wordt door de headset zelf de tracking van de gebruiker verzorgd, met behulp van 4 camera's (twee vooraan en een aan elke zijkant). Externe sensoren zijn dus niet meer nodig.

Voorts heeft HTC nog enkele nieuwigheden aangekondigd. Vive Reality bijvoorbeeld wordt een sociale ruimte in VR waar mensen kunnen samenkomen om te praten, filmpjes te bekijken of spelletjes te spelen. Vive Port Infinity dan weer wordt beschreven als "Netflix voor VR". Het is een platform dat allerlei VR-content aanbiedt en dat niet alleen voor HTC Vive headsets. Eén account volstaat om je VR-content te kunnen gebruiken in combinatie met verschillende VR-headsets. Tot slot werkt HTC samen met Firefox voor het maken van een browser, Firefox Reality, die zich specifiek richt op VR-content.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.