4gamers.be

Tencent investeert in makers van Warhammer Vermintide

Door Jay, 10-01-2019 11:41

De Chinese grootmacht Tencent investeert in het Zweedse Fatshark, de studio die we kennen van de twee Warhammer Vermintide games. Tencent zou 36% van de aandelen hebben gekocht en dat voor omgerekend zo'n 48,8 miljoen euro.

Tencent bezit ook al 100% van Riot Games (League of Legends), zo'n 80% van Grinding Gear Games (Path of Exile), 40% van Epic Games, 9% van Frontier Developments, 5% van Ubisoft en Paradox, en 1,5% van Bluehole. Het heeft ook een minderheidsaandeel in Activision Blizzard, maar hoeveel aandelen het daarvan bezit, is niet bekend. Ook met Square Enix heeft Tencent een samenwerking afgesloten voor het maken van AAA-games gebaseerd op nieuwe IP's.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.