4gamers.be

Bungie en Activision uit elkaar, Bungie krijgt Destiny in handen

Door Jay, 11-01-2019 10:31

Na een samenwerking van 8 jaar gaan Bungie en Activision uit elkaar. Activision zou de rechten op Destiny overhevelen naar Bungie, waardoor de studio er 100% zijn ding mee kan doen.

Tussen Bungie en Activision waren er al lang spanningen omtrent de Destiny franchise, zelfs al van voor de release van de eerste game. Onder meer het strakke releaseschema dat Activision eiste, met elke herfst een grote release in de vorm van een grote uitbreiding of compleet nieuwe game, was een doorn in het oog voor Bungie. Ook wilde Bungie zich meer focussen op hardcore spelers terwijl Activision een sterkere focus op casual spelers wilde om zo een groter publiek te kunnen bereiken en meer inkomsten binnen te halen.

Al bij al was het een hobbelige weg die Bungie en Activision hebben afgelegd, maar met Destiny 2: Forsaken lijkt de franchise momenteel wel in een goede staat te verkeren. Spelers zijn er positief over, al kon de game niet voldoen aan de verkoopsverwachtingen van Activision.

Voorlopig zal er trouwens nog niet veel veranderen voor Destiny. Bungie houdt de bestaande planning aan, maar in de toekomst zullen natuurlijk wel nieuwe accenten gelegd kunnen worden nu het niet meer af te rekenen heeft met Activision. Destiny zal voorlopig ook nog gewoon beschikbaar blijven via Battle.net.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.