4gamers.be

Red Dead Redemption 2 aangeklaagd door detectivebureau Pinkerton

Door Jay, 15-01-2019 10:43, bron: https://www.theverge.com/2019/1/14/18182017/red-dead-redemption-2-pinkerton-lawsuit-take-two-interactive-trademark-infringement

Take-Two Interactive wordt aangeklaagd door detectivebureau Pinkerton, dat het niet leuk vindt dat Rockstar hen zonder toestemming gebruikt in Red Dead Redemption II. Ook twee van hun agenten, Andrew Milton en Edgar Ross, duiken in de game op als grote antagonisten.

Pinkerton, dat vandaag nog bestaat, werd in 1855 opgericht en maakte jacht op bekende westernbandieten, zoals Butch Cassidy, Jesse James en de Daltons. Zodoende duiken het bureau en zijn agenten vaak op in films en andere entertainmentsvormen gerelateerd aan het Wilde Westen, waaronder dus Red Dead Redemption II.

Pinkerton wil een vergoeding van Take-Two Interactive, hetzij in een eenmalig te betalen bedrag, hetzij in royalties die regelmatig moeten worden uitbetaald.

Het ziet er evenwel niet naar uit dat Take-Two Interactive zal toegeven. De uitgever heeft op zijn beurt een klacht ingediend tegen Pinkerton en stelt dat de inclusie van het detectivebureau en zijn agenten valt onder het First Amendment en dus "fair use" is, onder meer omwille van de historische setting van Red Dead Redemption II.

Afgaande op eerdere rechtszaken van deze aard, is de kans groot dat Take-Two Interactive wint.

Red Dead Redemption 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.